Aloitetaan aivan alusta

Marjukka
14.2.2012

Kata, Aku ja Päivi salaatilla

 

Päivi sen ensimmäisenä keksi. Loput talolaiset innostuivat saman tien, taisi olla joku yhteinen autoreissu. Talo oli hurmannut heti kun sinne oli muutettu, eikä hienoa paikkaa ja tunnelmaa haluttu pitää vain itsellään.

 

Ideaa alettiin kehittää eteenpäin. “Residenssi on luonnollinen jatkumo sille, että päätettiin porukoitua ensin keskenämme”, sanoo Aku. Parasta jo tähän asti on ollut monialaisuus, vuorovaikutus ja hyvä hässäkkä, mikä siitä syntyy. Tähän kuvioon sekä työpöydän ääreen mahtuu loistavasti yksi hyvä tyyppi lisää.

 

Yhteisön lisäksi vieraalle halutaan tarjota erilainen Lappi, sellainen, joka tuntuu talolaisille omalta, ja jossa itseään voi toteuttaa. “Lappi on kiinnostava ja täynnä mahdollisuuksia, ja Rovaniemi hyvä portti Lappiin”, sanoo Katariina.

 

Itsekkäästi ajatellen omatkin ajatukset pysyvät freeseinä, kun uusia ihmisiä pyörii ympärillä. “Vaikka olisi kuinka luova, saattavat tietyt tavat alkaa vakiintua, eikä siitä uomasta ole helppo päästä pois”, toteaa Päivi. Talolla residenssiltä odotetaan hauskoja tyyppejä, hyvää pöhinää, mielenkiintoisia projekteja ja saunailtoja. Mielessä ovat myös ne viime kesän lämpimät illat rantaterassilla, jotka tuntuivat siltä, että ne on pakko saada jakaa jonkun kanssa.